Belépés
Hírlevél

Votin Dóra

Magamról

Minden mesteremtől mást és mást tanultam, s amit kaptam, azért hálás vagyok. Felidézek néhány mondatot, vagy pillanatot, melyek tanáraimra emlékeztetnek.
Korga Györggyel akkor kezdtünk el közös nyelvet beszélni, mikor először festettem a zebegényi szabadiskola táborában.Itt estem szerelembe a szinekkel. Ez a szerelem azóta is tart. Számomra legkedvesebb mondata: „Bármilyen eszközzel dolgozol, egy a fontos, olyan legyen, minha kezed folytatása lenne.”
Aknay Jánosra úgy gondolok, mint egy igazi bátorító barátra. Szerinte (s szerintem is) fontos, hogy „ a festmény minden egyes négyzetcentimétere megoldott legyen”
Nepp Józseftől alaposságot, türelmet és a látszatkeltés mesterségét tanultam.
Gyémánt László a festőiség lényegére és nagyvonalúságára nyitotta fel a szemem, míg Urbán György a festészet eleganciájára hívta fel a figyelmem.
Gyémánt Lászlótól a kedvenc mondatom: „Élvezd ahogy az ecsetből kijön a festék!” Azóta is úgy gondolom, valóban így kell festeni.


Kiállítások:

vissza a művész oldalára
Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001