Belépés
Hírlevél
Lajos Viktor: újvidéki gyökerekkel az angol hétköznapokban

Az újvidéki Jovan Vukanovic grafikai szakközépiskolában tanult reprodukciós fényképész szakon. Édesapja Lajos László - aki több évtizeden át állandó kapcsolatban van a nyomdászattal és a fotográfiával - mutatja meg neki az első lépéseket, majd megosztja vele szakmai tapasztalait.
A középiskola után Magyarországra költözik ahol mint nyomdai előkészítő, illetve grafikai tervezőként gyűjti tovább gyakorlati tapasztalatait.
Színházak, klubok, rendezvényszervezők, ipari és kereskedelmi cégek, illetve magánszemélyek részére készít plakátokat, szórólapokat, katalógusokat meghívókat, valamint más nyomdai termékeket.

Szabadidejében fotózik. 2001-ben késziti el első szitanyomatait. Fotóit egy vagy többszínű grafikával alakítja majd kézi szitanyomással aquarell papírra nyomtatja.
Kizárólag saját fotókból dolgozik. Kezdetekben az utazásai során készített városképeket használja fel, majd probál eltérni a témától való kötöttségektől és szabadrajzú grafikákkal is probálkozik.

2006-ban Londonba költözik, es grafikai előkészítőként, illetve szitanyomdászként dolgozik.


A művész oldalára
Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001