Keresés
Hírlevél
Rátkai Zsuzsa - A tradíció tisztelete

Az 1962-es akasztói születésű művésznő már több évtizede él Kiskunfélegyházán.

Az alapokra tekintve kirakatrendező-dekoratőr, amely megadja a hétköznapok művészi harmóniájához szükséges hátteret: pályaválasztása és a képzőművészethez való vonzalma szorosan kötődik egymáshoz, munkái, szabadideje minden percét kitölti.

Ha lehetősége engedi a magányos, elmélyült alkotómunkát választja, időnként a nyári alkotótáborok nyüzsgő hangulatával fűszerezve.

Alkotói pályáján szerencsés találkozások láncolatán keresztül ért el idáig: a Kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Körben tanult meg rajzolni Terescsényi Endre körvezetőtől, további munkáit Molnár István segítette, művészettörténetet a dekoratőriskola kiváló tanáraitól tanult ( Tolvaj Ernő, Károlyi Zsigmond). Később találkozott férje édesapjával, Dulity Tibor festőművésszel, akinek egész művészi pályája példa számára a kitartó egyéni és közösségben végzett, felelős alkotómunkára.

Tagja a kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Körnek, a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészeti Egyesületnek és az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságnak.

Munkásságát 2005-ben a „Kiskunfélegyháza város kulturális tevékenységéért” kitüntető elismeréssel ismerték el.


A művész oldalára
Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason