Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok
Bóc Sára

Amikor feltettük neki a kérdést ?Hogy miért érdemes festeni ebben a világban?? Egyszerű, de általános és már-már örökérvényű választ adott: ?Azért, hogy gondolataimat megörökítsem, és képeimmel örömet okozzak az embereknek.? A művei és a valós közötti kapcsolatáról megosztotta velünk alkotói filozófiáját, amely szerint: ?Az idő létezik számunkra, de az idő maga számára nem is létezik, de nem is érzi magát, hogy múlik. - A festészethez idő kell, szabadság és ihlet. Olyannak festem a dolgokat, amilyennek érzem, nem pedig olyannak amilyenek azok valójában.?

- Minek tartja magát elsősorban? Tanárnak? Képzőművésznek? ?Csak? festőművésznek?
- Elsősorban festőnek tartom magam. Szívem és lelkem a festészet kibontására vár és kíváncsian várom, hogy képességiem merre vezetnek? Élek és halok az apró dolgokért az apró részletekért a szép valóságokért a természetért és néha-néha, egy-egy ember arcának vonásaiért. Szeretem megrajzolni ezeket az arcokat, úgy ahogy azok szerintem a világot szemlélik.

- Hogyan határozná meg a saját alkotói módszerét és stílusát?
- Kutatom a világot, ami körülöttem állandó mozgásban van és figyelem, hogy mi abból a látszat és mi a valóság. Szeretek ezekkel a foglalkozni, mert el tudok velük bíbelődni, majd azok átjárják lelkemet és belül összerakják a részleteket, amiket végül megfestek. A benyomások amik hatottak rám, amik megfogtak. Ebben a világban azok törnek ki a vászonra vagy egy üres papírra egy ecset segítségével. Számomra a világ megértése egy festményen keresztül valósul meg. A felkent foltokból összekenve színekben érvényesülve egy fehér felületen a pillanatnyi érzelmek megörökítésre várnak. Számomra a színek sokat jelentenek, de ez szerintem megnyilvánul képeimben. Úgy érzem a színek határozzák meg a stílusom.

- A festészetet csak az élete egy szakaszának, lépcsőjének gondolja vagy valami másnak?
- Bízom benne, hogy egész életemben alkothatok, és a saját világomban egyaránt kibonthatom összes álmom, képzeletem, és érzelmeim. Ennek segítségével megörökíthetem, a világról alkotott véleményem önmagam felismerésével egyetemben.

- Mik voltak azok a főbb állomások, kiállítások az alkotói pályája során, amiket szívesen megosztana másokkal?
- Bemutatkozó kiállításom 2002-ben volt a Bálint Házban, ahol elsősorban absztrakt képeimet nézhették meg a látogatók. Ezen kívül volt kiállításom az ?Arany 10?-ben, valamint ?Összkép? címmel Szombathelyen a SAVARIA TOURIST kiállítótermében. Ez utóbbi közös tárlat volt. Festményeimmel több ízben is különböző pályázatokon részt vettem. Valamennyi pályázaton nyertem díjakat. Kiemelném ezek közül: a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének díját és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány 2004-ben meghirdetett a Holocaust 60. évfordulója alkalmából kiírt pályázaton elnyert 2. helyezésemet.


A művész oldalára
Sitelike | Galériák | Kortárs művészeti honlapok | Napelemes oldalak | Még több napelemes honlap | Napelem market | Napelem oldalak | Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu