Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok
HENKEL ART.AWARD. 2013 pályázat

HENKEL ART.AWARD. 2013
FELHÍVÁS ÉS VERSENYKIÍRÁS

A pályázat témája
- Az idei kiírásra a Henkel olyan pályaműveket vár a jelentkezőktől, amelyek a kortárs képzőművészet alábbi 5 területéről érkeznek: festészet, grafika, fotó, videó és installáció.

Díjak
A zsűri a verseny döntőjén egy győztest hirdet, aki az alábbi díjakban részesül:
- Henkel Art.Award. 2013 díj és 7000 euró pénzjutalom
- a Henkel Art.Award. 2013 nyertesének lehetősége nyílik arra, hogy műveiből 2014-ben egy saját kiállítást rendezzen a bécsi Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig-ban (mumok-ban). Alkotásai a kiállítási katalógusban is megjelennek
- a Henkel támogatja egy önálló kiállítás megrendezésében, hazájában is.
A döntőbe, a teljes nemzetközi mezőnyből öt versenyző kerül, akik meghívást kapnak Bécsbe, hogy a tervek szerint 2013. december 3-án részt vegyenek a Henkel Art.Award. díjátadó gáláján.

A pályaművek beérkezési határideje, az anyagleadás módja
- Beérkezési határidő: 2013. június 7., péntek 16 óra
- A pályázati anyagot az alábbi címre kérjük eljuttatni:
LA Communications Kft
1111 Budapest, Lágymányosi utca 17/a 1. emelet 4. ajtó.
A borítékra rá kell írni: Henkel Art.Award. 2013
- Az anyagleadás módja:
- személyesen, a fent megadott címen 2013. június 3-7-ig, 10-16 óráig
- postán, a fent megadott címre, a beérkezési határidőig.

A nevezés személyi feltételei
- A Henkel Art.Award. pályázatra 40. életévüket be nem töltött alkotók jelentkezhetnek (azon pályázók is részt vehetnek, akik 2013. december 3-ig töltik be a 40. életévüket).
- A pályázatra csak a következő országokban élő művészek jelentkezhetnek: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Fehéroroszország, Horvátország, Kazahsztán, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna.
- A fenti országok magyar és nem magyar állampolgárai egyaránt pályázhatnak Magyarországon. Külföldi állampolgárság esetén a pályázó elfogadja a magyar zsűri értékelését.
- Nevezési díj nincs.

A jelentkezés tartalmi és formai követelményei
A verseny első fordulójához a pályaművek dokumentációját kell beküldeni, nem az eredeti alkotásokat!
Csak 2010. után készült művek dokumentációját fogadja el a zsűri.

A verseny első fordulójához az alábbi dokumentumokat kérjük beküldeni egy maximum A/3 méretű borítékban az alábbi címre: LA Communications Kft
1111 Budapest, Lágymányosi utca 17/a 1. emelet 4. ajtó
- Az LA Communications vagy Henkel Magyarország honlapjáról (http://www.lacom.hu/hireink vagy http://www.henkel.hu) letöltött, és értelemszerűen kitöltött nevezési formanyomtatvány
- Önéletrajz és művészeti pályafutás ismertetése magyar és/vagy angol nyelven
- 3-5 művészeti alkotás bemutatása a következő formátumokban:
- Fotó, grafika vagy festmény formátuma:
Mappában vagy katalógusokba rendezve maximum A3-as méretben. Kérjük, ne küldjenek CD-ket, DVD-ket vagy diákat.
- Installáció dokumentációja:
Albumba rendezve és/vagy DVD-re írva.
Installációhoz kérjük mellékelni az installáció alaprajzát, valamint az installációról - több nézetből - készített fotókat. Videó installáció esetén a videó maximális hossza 10 perc lehet, mp4, flv vagy avi formátumban.
- Videó esetén:
Maximum 10 perc hosszúságú videó, DVD-n, mp4, flv vagy avi formátumban.
- A benyújtott pályaművek rövid szöveges ismertetése (4-5 mondatban), melyben a pályázó feltünteti a pályaművek eredeti méretét (fotó, grafika, festmény, illetve installáció esetén), vagy időtartamát (videó esetén).

A nevezés folyamata, zsűrizés
A verseny kétlépcsős kiválasztási folyamata során, júniusban a magyar zsűri kiválaszt egy művészt, akinek pályamunkái és jelentkezési dokumentumai továbbjutnak Bécsbe a nemzetközi zsűrihez.
A pályázat benyújtásával a pályázó vállalja, hogy
- amennyiben pályázata továbbjut a nemzetközi mezőnybe, a pályázathoz tartozó dokumentumokat (önéletrajz, művészeti pályafutás ismertetése, a pályamű bemutatása, videó esetében az értelmezéshez szükséges felirat biztosítása) az értesítést követő 5 napon belül megküldi a LA Communications részére angol nyelven.
- a kiválasztott pályaműről nagy felbontású (300dpi) jpg formátumú, sajtómegjelenésre alkalmas fényképet küld az értesítést követő 24 órán belül.
Azok a pályázók, akiknek munkáját a helyi zsűri nem választotta ki, a benyújtott pályázati anyagot az alábbi címen és időpontban vehetik át személyesen:
LA Communications Kft.
1111 Budapest, Lágymányosi utca 17/a 1. emelet 4. ajtó.
2013. június 21-27. 10-16 óra között.
Azoknak a pályázóknak, akik a feltüntetett időpontban nem veszik át jelentkezési anyagukat, postán küldjük vissza a beküldött pályamunkáit 2013. július 10-ig.

A Henkel, a magyar zsűri által kiválasztott pályázó munkájának további leírását kérheti. Ezt a pályázóknak egy előre egyeztetett időpontban kell eljuttatnia az LA Communications címére, ahonnan az alkotások dokumentációja Bécsbe kerül, és a nemzetközi zsűri értékeli azt. A nemzetközi zsűri az összes résztvevő országból érkezett pályázó közül kiválasztja azt az öt jelöltet, akik esélyesek a Henkel Art.Award.2013 díjra. A pályázat eredményét ünnepélyes díjátadó gála keretében 2013. december 3-án hirdetik ki Bécsben. A gálán bemutatják az öt jelölt, köztük a nyertes alkotásait.

A pályázók nem részesülnek anyagi juttatásban a bécsi (vagy a saját hazájukban szervezett) gálán való részvételért. A vállalat a benyújtott dokumentációkat visszajuttatja az alkotóknak, miután a hazai zsűrizés, illetve az öt döntős kiválasztása megtörtént. A dokumentumok elvesztéséért vagy megsérüléséért a Henkel és az LA Communications nem vállal felelősséget.

A beküldött anyagokhoz kapcsolódó szellemi tulajdonjogok
A pályázó tanúsítja, hogy a beküldött munkákat ő maga hozta létre, és ezek nem tartalmazzák, vagy sértik harmadik fél szellemi tulajdonjogait.
A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy alkotásairól, művészi tevékenységéről a Henkel sajtóanyagaiban, honlapjain tetszőleges terjedelemben, képekkel, portréfotóval beszámoljon.

A pályázó adatainak felhasználása
A Henkel minden, a versennyel kapcsolatban beküldött adatot felhasznál a pályázattal kapcsolatos ügyintézéséhez és az értékeléséhez. Amennyiben bármilyen kérdése van az adatai felhasználásával kapcsolatban, vagy a megadott adatok pontosítását kéri, lépjen kapcsolatba a szervezőkkel az [email protected] email címen.

Kommunikációs célú felhasználás
A döntőbe jutott pályázó a versenyben való részvételével felhatalmazza a Henkelt, hogy vezetéknevét, keresztnevét, amennyiben még hallgatói jogviszonyban van, felsőoktatási intézményének nevét, fényképét és ötletét felhasználhassa kommunikációs célokra.

A Henkel CEE magyar leányvállalata, a Henkel Magyarország Kft. megbízta az LA Communications ügynökséget a pályázat magyar fordulójának lebonyolításával.

Kapcsolattartás
LA Communications Kft
Szabó Linda
Tel.: +36 1 372 05 02
Fax: + 36 1 372 05 05
E-mail: [email protected]
http://www.lacom.hu

Somogyi Nóra
Tel.: +36 1 372 05 02
Fax: +36 1 372 05 05
E-mail: [email protected]
http://www.lacom.hu

Sitelike | Galériák | Kortárs művészeti honlapok | Napelemes oldalak | Még több napelemes honlap | Napelem market | Napelem oldalak | Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu